Wie rijdt waar op ?

De verzekering stelt strenge eisen aan ons als brommer verhuurder. Wij zijn verplicht de vaardigheden zowel in theorie als praktijk te testen alvorens de huurder deelneemt aan het verkeer op de openbare weg. Dit heeft de volgende redenen.

De bestuurder is WA verzekerd. Dit houdt in dat schade veroorzaakt door eigen schuld zelf door de bestuurder ( de huurder dus ) betaald moet worden. Onkundig en ongeoefend handelen , met name met schakelbrommers, kan leiden tot schade. De gemiddelde vervangingswaarde van onze brommers is 3500,- per stuk

Wanneer een bestuurder niet vertrouwd is met versnelling, koppeling, achter rem en voor rem dan kan een belangrijke handeling, de noodstop , niet snel en correct uitgevoerd worden. Denk aan een onverwacht overstekend kind.

Kan iemand die nog nooit schakelbrommer heeft gereden hierop veilig rijden ?
Het antwoord is dat dit in veel gevallen niet lukt. Bedenk ook dat wij geen rijschool zijn. Een ongeoefende brommer rijder gaat in principe niet op een voetschakel brommer. Als er tijd voor is dan kan een ongeoefende aspirant brommerrijder laten zien hoe hij / zij rijdt op een handschakelbrommer waarbij met name gelet wordt op voertuig beheersing. Geen ervaring en toch schakelen? Volg dan eerst dit arrangement. 

Als stelregel hanteren we de volgende regels.
Motor rijder, vroeger voetschakel brommer gereden, op een Derby gereden ? Deze bestuurders mogen elke brommer besturen die we in het pakket hebben. Voetschakel, handschakel en automaat.

Wie vroeger op een handgeschakelde brommer heeft gereden mag dat bij ons uiteraard ook, als er tijd voor is mag een voetschakel geprobeerd worden. Dit mag omdat er al feeling aanwezig is met schakelbrommers. Verder is er een groot grijs gebied met handschakel brommers. Wanneer u met minder / geen ervaring toch een handschakelbrommer wilt besturen, geef het aan in de aanvraag en we gaan kijken of het gaat lukken met wat extra aandacht. Het kan hier handig zijn 1 ervaren bestuurder (motorrijder) mee te nemen die toeziet en instructie geeft aan de onervaren bestuurders.

Nog nooit een brommer / scooter bestuurd maar wel in het bezit van een autorijbewijs ? Deze bestuurders gaan op de Puch Maxi-S met automatische transmissie. We hebben hier slechts 5 van dus geef het aan bij de reservering.

Geen rijbewijs ? Dan mag op geen van de voertuigen gereden worden. Ook niet op de solex.