Zundapphuren.nl

op de brommer door de polder

Eilandenroute 


Afstand: 40 km

Tijdsduur: ± 2 uur


Een populaire route die iets korter is dan de andere route's, maar zeker zo mooi omdat je twee voormalige eilanden in de Zuiderzee aandoet.
Je verlaat Emmeloord in de richting van Nagele, waarna je na het viaduct over de A6 linksaf een schelpenpad opgaat die je dwars door de landerijen van onze mooie polder voert. Aan het eind van dit pad kom je uiteindelijk aan bij de voormalige haven van Schokland, die helemaal in de oude staat is gerestaureerd, compleet met bijbehorende huisjes. De haven verlatend rij je naar het eiland zelf, waar je via een slingerend bospad langs Schokland rijdt.  Schokland verlatend rij je richting de dijk, waar je langs het water van het Keteldiep aankomt in Schokkerhaven, een jachthaven met strand, om vervolgens de dijk weer te volgen, nu langs het water van het IJsselmeer richting Urk. Ook op Urk is veel te beleven en te bekijken als je dit zou willen, en het eten van een vers gebakken scholletje of een Hollandse nieuwe haring mag hier eigenlijk niet ontbreken! Via het fietspad langs de Urkervaart kom je weer terug in Emmeloord.


Klik hier om de routekaart te bekijken.
ROUTE DOWNLOADEN OP JE TELEFOON

Je kan de route downloaden en op je mobiel zetten zodat je makkelijk de route kan rijden via een stem of je beeldscherm. Daarvoor heb je de app van de Routefabriek nodig, die je kan downloaden via de App Store of Google Play (zoek naar Routefabriek). Ga daarna naar de grote kaart van deze route (klik hier) en scan vanuit de Routefabriek app de QR-code die rechts onderin op de grote pagina van de route staat. De route staat nu in je mobiel!

Uiteraard hebben we de route ook uitgeprint voor je klaarliggen!