Zundapphuren.nl

op de brommer door de polder

Suijdersee route

Afstand: 100 km

Tijdsduur: ± 4 uur


Onze route 'Suijdersee tour' is de meest gereden route. Dat is ook niet zo gek, want in een paar uur tijd rij je rondom de hele Noordoostpolder!
De route brengt je vanaf Emmeloord naar Vollenhove, waar je de dijk opdraait richting Blokzijl. Neem de tijd om dit oude vestingstadje op je gemak te bekijken, met de nostalgische haven midden in het centrum! Vanuit Blokzijl ga je over een heerlijk slingerende dijk naar Kuinre, waarna je via het Kuinderbos naar Lemmer rijdt. Ook Lemmer heeft een gezellig centrum, waar je aan het water,  met veel scheepvaart op zonnige dagen, prima even een terrasje kan pakken. Daarna via de dijk langs het water van het IJsselmeer naar Urk, waar het nuttigen van een gebakken visje natuurlijk niet mag ontbreken. Vanaf Urk weer verder via de dijk naar Schokkerhaven, waar je via het strand en de jachthaven de dijk vervolgt. Na ongeveer 2 km verlaat je de dijk naar beneden, rijdt de Palenweg op om na 500 meter rechtsaf het bos van Schokland in te gaan. Volg het pad links door het bos heen, steek aan het eind van het pad de weg over het bos weer in. Aan het eind van deze weg ga je rechts naar de oude haven van Schokland, om vervolgens via diverse schelpenpaden en de Nagelerweg weer in Emmeloord uit te komen.

Bekijk hier de routekaart.
ROUTE DOWNLOADEN OP JE TELEFOON

Je kan de route downloaden en op je mobiel zetten zodat je makkelijk de route kan rijden via een stem of je beeldscherm. Daarvoor heb je de app van de Routefabriek nodig, die je kan downloaden via de App Store of Google Play (zoek naar Routefabriek). Ga daarna naar de grote kaart van deze route (klik hier) en scan vanuit de Routefabriek app de QR-code die rechts onderin op de grote pagina van de route staat. De route staat nu in je mobiel!

Uiteraard hebben we de route ook uitgeprint voor je klaarliggen!